Geen producten (0)
Geen producten (0)
 

Waterontharder 18L

€ 1.750,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode GE-18c
EAN code 8785253777597
Productcode leverancier Trendy Marketing
Netto gewicht 35,00 Kg
Bruto gewicht 35,00 Kg
Afmetingen (l,b,h) 96 x 35 x 36 cm
Omschrijving
Waterontharder, Ontkalker, kirec sokucu, Installatie. Het haalt kalk en magnesium uit het kraanwater.

2 jaar garantie + montage.Denver 

 

 

Wateronthardingsinstallatie voor wasmachine, bad, douche, waterkokers, espresso apparaten

Kraanwater bevat in veel gemeente een aanzienlijke hoeveelheid kalk. Je krijgt daarom last van kalkaanslag in de fluitketel, waterkoker, koffiezetmachine, espresso- of cappuccino apparaat, douche, bad etc. Dit moet je dan achteraf verwijderen met zuren zoals keukenazijn, citroenzuur etc. of commercieel verkrijgbare producten zoals Anti Calc van Melita. Liever wil je deze ellende voorkomen. Dan is een waterontharder dé oplossing. Deze reduceert sterk de hoeveelheid kalk in het leidingwater. Anders gezegd, hiermee wordt hard water veranderd in zacht water. In onderstaande tabel zie je dat een waterontharder helemaal niets meer doet dan kalk uit het water te verwijderen. Dat moet je niet als een negatief aspect zien. Daar is dit apparaat niet voor bedoeld en in de meeste gevallen, zoals bij gebruik van dit apparaat bij bad, douche en waterkoker heb je meer waarschijnlijk ook niet meer nodig. Het kraanwater in Nederland is prima voor het meeste dagelijkse gebruik, maar het zou nog mooier zijn als het meeste kalk er uit verwijderd zou zijn. Dat is precies de taak van deze waterontharder. En dat kan hij hel goed.

 Waterbehandelingsresultaat

KALK,
ZWEVENDE DEELTJES ,
OPGELOSTE STOFFEN,
GEUR STOFFEN,
BACTERIEN,

Belangrijkste kenmerken van een wateronthardingsinstallatie


  • Het haalt kalk en magnesium uit het kraanwater.
  • De onthardingsinstallatie wordt geïnstalleerd in of vlak bij de meterkast, waarbij al het water van de waterleidingmaatschappij behandeld wordt. Hierdoor komt uitiedere kraan in het huis onthard / zachter water.
  • Kalkaanslag wordt in allerlei apparaten voorkomen en de hoeveelheid benodigde zeep wordt zeer sterk gereduceerd.

Wat doet een waterontharder niet?

Een waterontharder haalt alleen kalk en magnesium uit het kraanwater. Alle andere zwevende of opgeloste stoffen, geurstoffen bacteriën of virussen worden niet verwijderd. Uiteraard zijn ook systemen leverbaar die het water ontharden en het (een beetje) filteren. Deze filtering is meestal beperkt tot het zeven van grotere zwevende deeltjes. De reden van deze beperkte filtering is dat het veel te duur zou zijn om al het water in je huis te ontdoen van opgeloste stoffen, daarvoor zijn dat soort filters, die in zulke grote hoeveelheden water kunnen filteren veel te duur in gebruik. Feitelijk is het onzinnig om al het water in je huis te filteren voor zwevende deeltjes en/of opgeloste stoffen. Dat doe je alleen maar voor specifieke toepassingen zoals bij het thee zetten, water voor de kamperplanten en dergelijke. Voor gebruik in Nederland zetten we onze vraagtekens bij een waterontharder met filtering. Koop een basis waterontharder en schaf eventueel bij andere toepassingen het juiste apparaat aan om voor een beperkte hoeveelheid water het water verder te zuiveren.

Waterontharder
General Electric GE-18C

Hoeveel ruimte neemt een wateronthardingsinstallatie in beslag?

De ruimte die benodigd is voor een ontkalkingsinstallatie is afhankelijk van de hoeveelheid water die je per dag in het hele huis verbruikt. De verwerkingscapaciteit moet daarop afgestemd zijn. De omvang van zo'n apparaat is vergelijkbaar met een flinke prullenmand tot kleine afvalemmer waarin die bekende zwarte zakken van 60 liter in gaan.

Hoeveel kost een waterontharder?

Een waterontharder is niet goedkoop, denk aan een kleine duizend euro. Maar het zal je aan de andere kant veel geld besparen door lagere uitgaven aan zeep, reparatiekosten van verwarminselementen in vaatwasser, wasmachine koffiezetter e.d. Daarnaast, het is een stukje luxe en dat kost eenmaal wat geld.

Wat zijn de randvoorwaarden voor installatie van een waterontharder?

  • Ruimte ter grootte van een "afvalemmer" zoals deze in de keuken staat
  • Elektriciteitsaansluiting
  • Aansluiting op het riool

Hoe werkt een waterontharder?

Direct bij binnenkomst van de waterleiding wordt het water geleid naar de waterontharder. Daar wordt al het water voor het gehele huis ontdaan van kalk en magnesium. In het onthardingsapparaat wordt het water door een bed van kunstharskorrels geleid. Deze kunsharskorrels onttrekken de kalk en magnesium uit het water. Deze stoffen zetten zich af op de kunstharskorrels. Na een tijdje zijn de korrels verzadigd, volledig bedekt met calcium en magnesium en werkt het systeem niet meer. Daarom wordt, meestal éénmaal per dag (liefst in de nacht als er geen water wordt verbruikt) de waterontharder geregenereerd. Hierbij worden de korrels ontdaan van kalk en magnesium. Tijdens de regeneratie wordt zout water, afkomstig van een zoutreservoir die zich ook in de waterontharder bevindt, langs de bolletjes geleid. Hierdoor staan de korrels de kalk en magnesium af aan de zoutoplossing. Deze oplossing wordt na een aantal minuten afgevoerd in het riool. Dit is precies hetzelfde proces wat een vaatwasser voorziet van zacht water alleen is dit nu een aparte installatie die het water in het hele huis van zacht water voorziet. Het zout is gelijk / vergelijkbaar aan het zout in de vaatwasser. Als je een waterontharder hebt hoef je natuurlijk in de vaatwaseer geen "onthardingszout" meer te doen.

Dubbel regeneratie systeem

Buiten de hierboven beschreven waterontharder die op een vast tijdstip zich zelf regenereert, zijn ook onthardingsinstallaties die werken met een dubbelsysteem. Als het ene deel van de onthander bezig is te regeneren dan kan de andere helft gewoon doorgaan met het leveren van onthard water. Je hebt dan nooit een moment dat je even geen water kan tappen. Dit is natuurlijk wel luxe maar niet strikt noodzakelijk. Vrijwel niemand zal het als hinderlijk ervaren als hij om 02:00 uur in de nacht even voor een aantal minuten geen water kan tappen.

By pass systeem

Waterontharder kunnen geleverd worden met een zogenaamde "by-pass". Dit een kraan die de in- en uitgang van de waterverzachter met elkaar verbindt. Als je de by-pass kraan open zet zal het water niet door de waterontkalker gaan maar juist dit systeem "passeren". Dit is handig en raden wij altijd aan om aan te schaffen. Mocht om wat voor reden dan ook het wateronthardingsapparaat niet werken of je hebt water nodig tijdens het regenereren kan je altijd de kraan op by-pass zetten en dan krijg je het normale leidingwater uit de kraan. Niet onthard, dat wel, maar dat begreep je al.

Drie kranen is het beste

Nog beter is als je de installatie laat aanbrengen met drie kranen. Eén inlaat, één by-pass en één uitlaat kraan. Voordeel is, dat in geval van reparatie van de waterontharder de in- en uitlaat kraan dicht gezet kan worden en de by-pass open. Het water is dan in het hele huis beschikbaar en je kan de waterontkalker verwijderen.

Is wasverzachter niet meer noodzakelijk in de wasmachine en gebruik ik ook veel minder zeep?

Inderdaad, omdat het water is ontdaan van de enorme hoeveelheid calcium en magnesium zal je tijdens het wassen van je handen merken dat je minder zeep nodig hebt. En dit geldt niet alleen voor je handen maar ook voor je wasmachine! Je kan hier, afhankelijk van de hardheid van je water tot wel 70% zeep besparen. Bedenk eens hoeveel geld dat oplevert! Wasverzachter is nu feitelijk overbodig geworden.

Wat is het meest wezenlijkste verschil tussen een onthardingsinstallatie en een waterfilterinstallatie?

 

Waar staat de installatie

wat doet het apparaat?

hoeveel water per dag wordt gefilterd?

Onderhoud

Waterontharder

bij huisentree waterleiding (meestal in de meterkast of bijkeuken)

haalt alleen kalk en magnesium uit het water, en levert het hele huis zacht kraanwater. Met andere woorden het onthard het kraanwater, hij filtert het niet.

honderden tot paar duizend liter; genoeg voor de totale waterbehoefte van het huis (kraanwater, douche/bad, toilet, vaatwasser, wasmachine, tuin)

vrijwel geen, af en toe regeneratiezout bijvullen.

Waterfilter

op aanrecht / in keukenkastje

haalt veel / de meeste / vrijwel alle stoffen* uit het kraanwater in de keuken
* afhankelijk van het type apparaat

tientallen liters; alleen voor gebruik in de keuken (thee, koffie, drinkwater, voedselbereiding, plantjes)

minimaal eens per jaar installatie laten ontsmetten en filters vervangen (kan een handige doe het zelver zelf, anders door een specialistisch bedrijf laten uitvoeren)

Werkt een waterontharder helemaal automatisch?

Ja, je moet wel eenmalig een paar instellingen maken, denk hierbij aan dat je de waterontharder duidelijk maakt hoe hard het water in jouw woonplaats is. Dat kan je hier opzoeken. Daarna zal hij zichzelf optimaal instellen om het water te ontharden. Daarnaast moet je (meestal) ook een klokje instellen want daarmee geef je (indien van toepassing) het regeneratietijdstip aan. Voor de rest heb je er geen omkijken naar. Nou ja, behalve het bijvullen van het zout.

Hoe vaak moet ik het zout in het wateronthardingsapparaat bijvullen?

Dit is per apparaat verschillend maar hou als richtlijn eens per twee maanden aan.

Krijg ik, nu het kalk uit het water is verwijderd, ook lekkere thee en koffie?

Een klein beetje, maar als je doel is om echt lekkere thee, water, koffie, cappuccino en espresso te drinken moet je een waterfilterinstallatie aanschaffen. Dat mag en kan best in combinatie met een onthardingsinstallatie maar hoeft zeker niet.

 

Ook interessant

€ 550,00
€ 1.375,00